Traditional Sailing on a Historic Vessel on the Scottish Westcoast

Mallemok

zeilend bij mallaig WLG_4618 Mallemok-zeilend-3-web Mallemok-zeilend-4-web Zeilend-op-Loch-Fyne-web Mallemok-website-tarbert-9 Mallemok-website-tarbert-7 Mallemok-website-tarbert-2

Thuishaven   Tarbert

Tarbert’s omgeving kent uitgelezen mogelijkheden om korte en lange wandelingen te maken met een zeer gevarieerde moeilijkheidsgraad. Voor de liefhebbers van langere wandelingen is er de Kintyre Way, die in Tarbert start en na een aantal etappes eindigt in Campbeltown in het zuiden van het schiereiland. In de directe omgeving van Tarbert zijn diverse kortere wandelingen te maken die sterk in karakter en moeilijheidgraad verschillen.

 

Vele malen per dag vaart een hypermoderne diesel/elektrisch aangedreven ferry heen en weer tussen Tarbert en Portavadie. Aan de overkant in Portavadie ligt een nieuw luxueus vakantiecomplex met een marina, appartementen, hostel, restaurant, zwembad/spa en zomerhuisjes. Eenmaal per dag vaart de ferry naar het eiland Arran, ook wel ”Klein Schotland” genoemd. Het heeft alles dat Schotland heeft: liefelijke heuvels en ruige bergen, bossen, kleine dorpen en gehuchten en natuurlijk een eigen brouwerij en whisky distilleerderij. Een paar kilometer ten zuiden van Tarbert vertrekken de veerboten naar de eilanden Islay, Jura, Colonsay en naar Oban, één van de grotere plaatsen aan de Schotse westkust.

 

Ruime mogelijkheden om te overnachten en om uit eten te gaan in Tarbert

 

Als het gaat om overnachtingsmogelijkheden of om mogelijkheden om buitenshuis te eten biedt Tarbert “elk wat wils” Het heeft een grotere variëteit aan overnachtingsmogelijkheden van knusse lokale traditionele hotels tot een statig hotel in een voormalig kasteel en een ruim aanbod in B&B’s, zomerhuizen, caravanparken en kampeerterreinen. Het is ook rijk voorzien van allerlei soorten restaurants met menu’s variërend van vis en schaaldieren in een visrestaurant, dagmenu’s en à la carte maaltijden in specialiteiten restaurants tot degelijk, voedzaam en betaalbaar “pubfood”. Natuurlijk ontbreken er ook de fish and chips shop en de lokale cafés niet.

 

Er is veel te doen in Tarbert

 

Eenmaal in Tarbert neem de tijd voor een wandeling langs de haven en een bezoek aan de marina. Langs vrijwel de gehele haven ligt een wandelpad met op vele plaatsen banken en picknick tafels om zittend van het uitzicht en het varend verkeer in de haven te genieten. Op een aantal Informatieborden langs het pad wordt de geschiedenis van de visserij beschreven. Ontdek de verbinding met de Nederlandse haringvisserij. Klim de omhoog naar het kasteel van Robert the Bruce en maak kennis met de rijke historie van Tarbert als belangrijk knooppunt van eeuwenoude handelswegen. Of maak de prachtige wandeling naar White Shore beach langs een gerestaureerd eeuwenoude kust pad. Tarbert heeft een ruim gesorteerd winkelbestand van supermarkt tot slager en groenteboer, van traditionele 'Winkelvan Sinkel' tot rijk voorziene snuisterijen en souvenir shops. Het biedt een keus in wat u nodig heeft.

 

Tarbert Festivals

 

Tijdens de zomermaanden worden er meerdere festivals georganiseerd in Tarbert: Scottish Series, Loch Fyne Viking Festival, Seafood Festival, Tarbert Traditional Boat Festival and Tarbert Music Festival.

Mallemok-website-Tarbert-1 Mallemok-website-tarbert-11 Mallemok-website-tarbert-12 Mallemok-website-tarbert-13 Mallemok-website-tarbert-3 Mallemok-website-tarbert-4 Mallemok-website-tarbert-5 Mallemok-website-tarbert-8

Op rondreis door Schotland of op doorreis naar Islay en Jura? Dan mag een bezoek van een paar dagen aan Tarbert zeker niet ontbreken. Tarbert ligt op het schiereiland Kintyre aan de Schotse Westkust. Het is een fraai klein vissersdorp gelegen aan een schitterende baai van Loch Fyne. Tarbert en omgeving hebben u veel te bieden. De fotogenieke actieve visserijhaven en marina zijn gesitueerd in een beschutte baai, de enige natuurlijke haven aan de Schotse westkust. Het dorp Tarbert is terrasgewijs gebouwd in de heuvels rondom de baai. 

Home Vorige Volgende Terug