Traditional Sailing on a Historic Vessel on the Scottish Westcoast

Mallemok

zeilend bij mallaig WLG_4618 Mallemok-zeilend-3-web Mallemok-zeilend-4-web Zeilend-op-Loch-Fyne-web

Scheepsgegevens

voor anker tobermory

Het schip voldoet aan de eisen van stabiliteit volgens  “Rules Sea-going Vessels” van Register Holland, Enkhuizen en aan alle eisen van de Britse Marine Coastguard Agency voor categorie 2 (zeegaand tot 60 nm van veilige haven of ankerplaats). Dit betekent onder andere dat alle veiligheidsmaterialen in voldoende mate en in goede staat aan boord voorhanden zijn.

 

De Mallemok beschikt over een 8 cylinder MWM diesel met een vermogen van 220 PK en een 3 cylinder Lister diesel aangedreven generator.

De Mallemok is een comfortabel schip, zowel varend op zee als afgemeerd in de haven. Zij is zwaargebouwd, stevig en zij kan tegen een stootje. Zeilend kan haar snelheid in het water oplopen tot bijna 8 knopen, maar dat  is uiteraard volledig afhankelijk van de wind, getij, stroom en zeilvoering. Het snelheidsrecord zeilend van de Mallemok is 12 knopen over de grond, gevestigd op weg naar het Kieler kanaal, grotendeels dankzij de snelheid van het opkomende tij in de Elbe monding.

Haar tuigage kan snel en gemakkelijk aangepast worden aan de windsterkte, waardoor de helling gering blijft. Dit draagt bij aan het comfort aan boord. De Mallemok is ingericht om ermee op zee te gaan; degelijk, stoer, veilig en comfortabel. Het is traditioneel zeilen op een historisch schip. De lijnen van het schip maken de Mallemok tot een fotogenieke verschijning. Zij is volledig in hout afgetimmerd wat het interieur een echt scheeps karakter geeft. Een comfortabel schip om op te verblijven en om mooie zeiltochten mee te maken.

Terug Vorige Volgende DSCF4441 Ankerlicht-web IMG_3741

Lengte over alles: 25.20 m

Lengte over stevens: 20.80 m

Lengte over dek: 20.00 m

Breedte: 04.75 m

Holte: 02.45 m

Zeiloppervlak: 164.50 m2

Home