Traditional Sailing on a Historic Vessel on the Scottish Westcoast

Mallemok

zeilend bij mallaig WLG_4618 Mallemok-zeilend-3-web Mallemok-zeilend-4-web Zeilend-op-Loch-Fyne-web

Tarbert Festivals

Tarbert staat bekend om zijn vele festivals. Het seizoen start eind mei met de Scottish Series, Schotlands belangrijkste zeilwedstrijden en UK’s op één na grootste zeilevenement. Een zeilevenement van vrijdag tot en met maandag met meer dan honderd deelnemende zeilschepen in verschillende klassen. Tijdens het evenement verrijst er een heuse zeilers plaza in de marina, waar alle wedstrijdinformatie wordt gepubliceerd en de zeilers elkaar na de races ontmoeten om de gebeurtenissen tijdens de races te bespreken met een drankje in de hand. Daarna het dorp in om in de verschillende restaurants en pubs te eten en verder te evalueren. Tijdens de Scottish Series kunt u de Mallemok boeken om te verblijven en overdag kunt u vanaf de Mallemok de  zeilraces volgen.

Mallemok-website-series-1 Mallemok-website-series-2 Mallemok-website-series-3 Mallemok-website-series-4 Mallemok-website-series-5 Mallemok-website-viking-4 Mallemok-website-viking-5 Mallemok-website-viking-3 Mallemok-website-viking-1 Mallemok-website-viking-2

Eind juni volgt het Loch Fyne Viking Festival. Tarbert heeft zijn eigen Viking longship dat gebouwd is door de inwoners zelf. Het is een zeewaardige in hout gebouwde replica en wordt ingezet om als onderdeel van het festival enkele dorpen langs Loch Fyne als Vikingen te overvallen. Elk aangevallen dorp creëert daarom heen zijn eigen Viking Event. Het centrale Viking evenement speelt zich af in Tarbert. Het is de “portage” waarin de actie van Viking koning Magnus Barfot wordt nagespeeld. Vikingen trekken het Vikingschip over de landengte van West Loch Tarbert naar East Loch Tarbert. Daarmee rondde Magnus Barfot Kintyre en mocht het vervolgens tot onderdeel van zijn koninkrijk maken. Het festival programma is gevarieerd: Viking shows, boogschiet demonstraties en muziek door lokale en buitenlandse muzikanten. Wilt u tijdens het Loch Fyne Viking Festival de Viking 'raids' van dichtbij meebeleven boek dan de Mallemok voor het festival.

Een weekend later volgt het Tarbert Seafood Festival, één van Tarbert’s oudste festival. Tijdens het festival gaat alle aandacht uit naar ‘seafood’. Er is volop gelegenheid om vers bereide vis of schelpdieren te proeven. In uitgebreide demonstraties vertonen lokale koks hoe vis en schelpdieren bereid kunnen worden. Tijdens het festival staan rondom de haven markstallen met een grote variëteit aan koopwaar en is er volop entertainment. Hoogtepunt van het festival is de kroning van de festival Queen. In een carnavaleske optocht wordt de Queen met haar prinsessen rondgereden. Combineer een bezoek aan dit festival met een dagtocht naar Loch Ranza en Otter Ferry.

Mallemok-website-seafood-2 Mallemok-website-seafood-4 Mallemok-website-seafood-6 Mallemok-website-seafood-1 Home Vorige Volgende Meer Festivals Terug