Traditional Sailing on a Historic Vessel on the Scottish Westcoast

Mallemok

zeilend bij mallaig WLG_4618 Mallemok-zeilend-3-web Mallemok-zeilend-4-web Zeilend-op-Loch-Fyne-web

Bemanning

Schipper Hans Kok en zijn gezin woonden van 2002 tot 2014 aan boord van hun schip de Mallemok. Samen met zijn vrouw Susan heeft Hans de opleiding aan de Enkhuizer Zeevaartschool gevolgd. Daarnaast heeft Hans ook de RYA Yachtmaster Offshore kwalificatie. Sinds 2002 hebben zij vanuit Enkhuizen gevaren op het IJsselmeer, de Waddenzee, de Oostzee en de Noordzee. Vanaf de zomer van 2007 wonen en voeren zij als gezin met hun honden aan de Schotse Westkust; nu vanuit Tarbert, Loch Fyne.

Liselotte aan stuurwiel

Gewoonlijk zijn Susan, dochter Emma en de honden niet aan boord met charter reizen. Alleen bij hoge uitzondering en alleen bij speciale reizen, zoals de Family Special of de Music Workshop, stappen Susan, Emma en de honden mee aan boord.

Tijdens de charter reizen wordt de Mallemok gevaren door schipper Hans Kok en een lokale Schotse maat. Uiteraard zijn de gasten van harte welkom om een bijdrage te leveren aan het varen met de Mallemok. De bemanning stelt dat zeker op prijs. Bij de meer avontuurlijke tochten kan het onder bepaalde omstandigheden af en toe noodzakelijk zijn dat de gasten enkele taken uitvoeren.

Susan & Hans aan de touwen Susan aan stuurwiel 3 Hans op achterdek Susan en Hans stuurwiel Jan Volgende Vorige Home IMG_5644 Alex Hans-aan-het-roer-2-web Hans-aan-roer-1-web Hans-en-Susan-achterdek-web Hans-met-Diederik-op-achterdek-web IMG_2700-1 IMGP7594 IMGP7734_edited-1 Jim-aan-het-roer Susan-in-het-kluivernet Terug